Over de begeleiders

Jenny Kieskamp: in mijn werk in organisaties en in mijn praktijk met (jong) volwassenen, is er steeds: èn het onderwerp èn het systeem waarbinnen zich dat afspeelt. Dat kan een familiesysteem, een school- of organisatiesysteem zijn. Het mooie van opstellingen vind ik dat je binnen een structuur kunt ervaren wat er meer in de diepte speelt. Waar de stilstand zit of waar het schuurt, wat er aan het wachten is of wat er graag gezien wil worden. Dan kan er opnieuw beweging ontstaan, een richting of stroom die altijd anders blijkt te zijn dan we zelf zouden bedenken, met een wijsheid groter dan onszelf. En dat boeit me iedere keer weer en deel ik graag met anderen.

Mijn naam is Jan Gunther en persoonlijke ontwikkeling speelt de afgelopen 25 jaar een belangrijke rol in mijn  leven. Ik ben werkzaam in de jeugdhulpverlening als straathoekwerker en heb de afgelopen jaren diverse opleidingen gevolgd in diverse vormen van opstellingswerk (psychodrama en familieopstellingen). Wat mij zo raakt in het opstellingswerk is dat een opstelling vrijwel altijd zaken zichtbaar maakt waar we met onze mind niet bij kunnen. Toch herkennen en verstaan we deze zaken en is het heel goed mogelijk dat er weer beweging komt in wat ons al lange tijd belemmert of tegen houdt. Verder is een opstelling wat mij betreft vooral iets dat je moet ervaren dus er te veel over lezen of horen kan ook verwarrend werken. Naast mijn werk in de jeugdhulpverlening ben ik nu dus een nieuwe loopbaan gestart als opsteller. Samen met Jenny, die ik heb leren kennen op een training bij het IVSW, waar ik mijn opleiding familieopstellingen heb genoten, hebben we deze avond vorm gegeven. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en samen aan de slag te gaan.